De stijgende benzineprijzen (op dit moment kost een liter Euro 95 1,88 euro) zorgen voor een toename van de interesse in LPG-auto’s. Want de prijs van LPG daalde naar 0,89 cent per liter. LPG is dan wel goedkoper in het verbruik, de premie van de autoverzekering stijgt in sommige gevallen wel met 70-80% na het inbouwen van een LPG-installatie.

Gemiddelde premiestijging ruim 30%
Vergelijkingssite Independer.nl bekeek wat automobilisten meer moeten betalen als ze een LPG-installatie laten inbouwen. Uit de analyse blijkt dat consumenten gemiddeld ruim 30% meer kwijt zijn aan verzekeringspremie. Een paar partijen, waaronder Onna-onna, PolisDirect en Queens, laten hun verzekerden niet of nauwelijks meer betalen als ze op LPG gaan rijden. Maar er zijn ook verzekeraars die de premie fors verhogen zodra een LPG-installatie wordt ingebouwd. Voorbeelden daarvan zijn Nederlanden van Nu (+84%) en Klik & Go (+73%).

Installatie maakt verzekering duurder
De forse premieverhoging is het gevolg van de LPG-installatie zelf. De auto wordt zwaarder en de waarde van de installatie (gemiddeld 2.000 euro) wordt opgeteld bij de waarde van de auto. Daarnaast zorgt de brandstof LPG er bij sommige verzekeraars voor dat zij de kans op schade groter inschatten dan bij benzineauto’s.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.