Parkeren
Van 1 t/m 30 april 2016 gaan bedrijven met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken. Deelnemers ervaren dat de dagelijkse reis goedkoper, schoner en gezonder kan.

De start vond vrijdag plaats en in totaal doen er dit jaar 1100 deelnemers mee aan de wedstrijd. Gedurende 30 dagen gebruiken de deelnemers, in plaats van benzine- en diesel auto’s, e-bikes, (deel-)fietsen, elektrische-/deel-auto’s en openbaar vervoer. In 2015 reisden de deelnemende bedrijven, in één maand dankzij het Low Car Diet, 50% schoner, bespaarden zij 30% op hun mobiliteitskosten en bewogen de topbestuurders en medewerkers 40% meer. Per bedrijf werd in één maand gemiddeld 1.500 euro bespaard en 70 euro per medewerker. Hoe meer deelnemers per bedrijf meedoen, hoe groter de besparing.

Sommige deelnemende bedrijven kennen tientallen medewerkers die meedoen. Zo doet Achmea dit jaar mee met 127 medewerkers. Ook de Eneco Groep is goed vertegenwoordigd, met 148 medewerkers. Via een speciale Facebook-pagina is de wedstrijd te volgen.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.