De toekomst van Lotus wordt radicaal anders sinds bekend is geworden dat ze met talloze nieuwe modellen op de markt willen komen. Iets meer dan een jaar geleden lieten ze maar liefst vijf concpetcars zien in Parijs. Lotus-CEO Dany Bahar heeft in een interview laten weten dat er ook ruimte voor hybrides zal zijn bij de nieuwe modellen.

Zijn visie op de implementatie van elektromotoren in de sportauto’s van Lotus: standaard worden ze met een hybride-aandrijflijn in de markt gezet. Wie een ruigere variant opteert kan er vervolgens voor kiezen om de 100 pk sterke elektromotor weg te laten, waardoor het vermogen misschien iets lager komt te liggen, maar het gewicht ook flink afneemt. En een laag gewicht, daar draait het in oorsprong om bij het Britse merk.

De hetere versie worden wellicht aangeduid als R-modellen, zo suggereerde Bahar tegenover PistonHeads. Daarboven zou zelfs nog ruimte zijn voor meer hardcore varianten, die intern worden aangeduid als ‘GT3’. Door gebruik te maken van lichtgewicht materialen als koolstofvezel zou het gewicht zeer lagen komen te liggen.

Lees hier het complete interview.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.