Lotus Evija Prototype '19
De Britten hebben zelden zo’n milieuvriendelijke auto gebouwd.

Voor lange tijd was Lotus bekend vanwege kleine, lichtgewicht sportwagens. Denk aan de Seven, Elan en natuurlijk de Elise, die je tot op de dag vandaag kunt kopen.

In principe is het idee van een Elise heel erg duurzaam. Het gewicht is erg laag, wat er voor zorgt dat de auto met een kleine motor al in staat is tot grootste prestaties. Maar er komt een compleet andere Lotus aan die óók milieuvriendelijk is, maar dan op een compleet andere wijze: de Lotus Evija.

Lotus Evija Prototype '19

Dat is een 2.000 pk sterke hypercar. In plaats van een waanzinnig grote verbrandingsmotor is de Evija geheel elektrisch. Nu was Lotus er heel serieus over, maar we kunnen nu officieel bevestigen dat de Lotus Evija er ook daadwerkelijk gaat komen. Dergelijke ambitieuze projecten komen meestal niet verder dan het concept-stadium, zeker bij kleinere autofabrikanten.

Gavan Kershaw

Op dit moment is Lotus druk bezig met de ontwikkeling van de Evija Hypercar. Ondanks dat het concept compleet afwijkend is van andere Lotussen, moet de auto wel rijden als een Lotus. Verantwoordelijke daarvoor is Gavan Kershaw. De beste man is al jarenlang de drijvende kracht achter de briljant afgestelde onderstellen van de Elise, Exige en Evora.

Gavan Kershaw

Op dit moment zijn bezig met de onderstel afstelling. Opmerkelijk: de auto heeft nog géén tractiecontrole of een elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP). De filosofie is dat een auto uitstekend moet rijden zonder de systemen, dan kan dat achteraf nooit kwaad. Dat de Evija al blijkbaar erg goed rijdt, is mooi meegenomen, maar betekent niet dat je ‘m al kunt bestellen bij de dealer.

Lotus Evija Prototype '19


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.