Rijtje London Cabs
Om de elektrische exemplaren van de iconische London cab te bouwen.

De London cab, het is haast onmogelijk om er geen zwak voor te hebben. Een icoon waarvan het ontwerp in de loop van de jaren maar nauwelijks is veranderd. De London Taxi Company is tegenwoordig eigendom van Geely, dat stevig bezig is met de ontwikkeling van elektrische auto’s.

De nieuwe fabriek in Ansty, bij Birmingham, waar de nieuwe taxi gebouwd gaat worden is nu geopend. De bouwkosten van de fabriek bedroegen £ 300 miljoen (€ 348 miljoen). Er is plaats voor 1000 medewerkers. Een R&D-afdeling houdt zich bezig met de ontwikkeling van elektrische aandrijflijnen en lichtgewicht bouwmethoden. Behalve de London cab zullen er ook afgeleiden gebouwd worden.

Voor de huidige TX4, met Euro6-dieselmotor, is het einde in zicht. Daarvoor in de plaats komt de TX5, waarover we eerder al berichtten. De TX5 krijgt een lichtgewicht carrosserie en een elektromotor met range extender. Een prototype zie je op de foto bij het artikel.

Nu nog afwachten hoe lang het duurt tot de London cab een volledig elektrische taxi wordt, om echt klaar te zijn voor de huidige eeuw.

Afbeelding: verschillende generaties London cabs in de nieuwe fabriek (Youtube)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ze mogen dringend ook iets doen aan het design. Akkoord, het is een icoon, en dus elke opvolger moet die bepaalde kenmerken hebben, maar dat kan ook op een radicaal modernere manier…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.