In Londen is de opvolger van de iconische rode dubbeldekbus gepresenteerd door Burgemeester Boris Johnson. De originele dubbeldekkers verdwenen in 2005 grotendeels uit het Londense verkeer. Deze worden -bijna allemaal- in 2012 opgevolgd door de nieuwe Routemaster die is voorzien van een hybride-aandrijflijn.

Vanwege het feit dat de oude dubbeldekkers niet meer aan de milieunormen voldeden en ook niet optimaal toegankelijk waren voor rolstoelen moest er iets anders komen. Een groot verlies, want de originele Routemaster werd gezien als een icoon. Ze reden sinds 1956 door de Londense binnenstad en op het hoogtepunt waren het er maar liefst 2.700.

De nieuwe rode bus wordt gebouwd door Wrightbus en is voorzien van moderne technieken, zoals gepland. Gebleven is het iconische hop-on-hop-off-platform aan de achterkant, waarmee men gemakkelijk de bus in en uit kan springen.

De nieuwe routemaster is twee keer zo zuinig als zijn voorganger en kan 87 passagiers vervoeren. In februari worden de eerste acht exemplaren ingezet in Londen.

In onderstaande time-laps video zie je hoe de bus wordt vervaardigd.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.