Londen fietssnelweg
Leuk natuurlijk, zuinigere auto’s, maar de auto laten staan betekent pas echte winst. Helaas is Londen nog altijd niet de fijnste plek om te fietsen, maar een snelweg voor fietsen moet daar verbetering in aan gaan brengen.

Onder leiding van burgemeester Boris Johnson werkt Londen hard aan het op de fiets krijgen van haar inwoners. Zo zijn er openbare deelfietsen en worden er steeds meer fietspaden aangelegd. Toch is de Britse hoofdstad nog altijd niet de fietshoofdstad van Europa, daarvoor is de infrastructuur simpelweg niet toereikend.

Daar zou wel eens verandering in kunnen komen als Londen haar plannen doorzet een snelweg voor fietsers aan te leggen, die forenzen veel sneller van het ene kant naar de andere kant van de stad te reizen. Vooral taxichauffeurs zijn het niet eens met de plannen, niet alleen zal het gemotoriseerde verkeer hinder ondervinden van de fietssnelweg, ook zullen vermoedelijk minder mensen de taxi pakken als fietsen een steeds veiliger en sneller alternatief wordt.

Nog een leuk feitje dat Gas2.org meldt: in de tijd van paardenkoetsen was de gemiddelde snelheid in de stad zo’n vijf kilometer per uur. Tegenwoordig, met betere wegen en snelle auto’s is die gemiddelde snelheid… 5 kilometer per uur!


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

fantastisch idee, alleen een beetje laat, in het noorden doen ze het al …

Leuk maar niet makkelijk te realiseren. Ben benieuwd…

Mogen (elektrische) bromfietsen daar dan ook op?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.