Londen maakt parkeren voor diesels nóg duurder
De binnenstedelijke milieuzone kennen we, maar dit is een nieuwe maatregel.

Ter verbetering van de luchtkwaliteit voeren gebruiken veel (grote) steden maatregelen die met name het gebruik van dieselauto’s binnen de stadsgrenzen ontmoedigt. In Utrecht, Rotterdam en Amsterdam kennen we natuurlijk de befaamde milieuzones. Wie deze zone binnenrijdt met een oudere dieselauto kan een boete op de deurmat verwachten. Op termijn geldt dat ook voor oudere benzineauto’s, maar nu zijn alleen nog eigenaren van auto’s met een zelfontbrander de sigaar.

Deelgemeente Westminster (Londen) pakt het anders aan. Hier betalen rijders van een dieselauto per 1 april maar liefst 50 procent extra parkeergeld bovenop het reguliere tarief. Een uurtje de auto stallen komt daarmee op 7,35 pond, wat omgerekend bijna 8,50 euro is. Het normale tarief? Nog geen vijf pond!

Gebruik van (vervuilende) diesels moet op deze manier worden ontmoedigd. Mensen moeten bewuster worden gemaakt van de vervuiling die mobiliteit teweegbrengt en dus worden eigenaren van dieselauto’s op deze manier in hun portemonnee getroffen.

Het Britse equivalent van de ANWB, de AA, is niet blij met de maatregel. Veel mensen hebben juist een dieselauto aangeschaft omdat dat voorheen werd gestimuleerd. Nu krijgen zij daar alsnog de rekening voor gepresenteerd. Toch verwachten de Britten dat het verhoogde parkeertarief voor diesels weleens navolging kan vinden in de rest van het land.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.