Honda wist vriend en vijand te verrassen op de Tokio Motorshow met de EV-Ster concept. Een goedgelukte roadster zonder enige vorm van verbrandingsmotor die wordt neergezet als de spirituele opvolger van de Beat. En in het echt ziet de auto er ook alleraardigst uit.

De EV-Ster heeft een lithium-ion accupakket met een vermogen van 10 kWh en een maximaal vermogen van 58 kW (79 pk). Daardoor sprint de EV-Ster van 0 tot 60 km/h in 5 seconden. De auto is 357 cm lang, 150 cm breed en telt 110 cm in de hoogte. De wielbasis heeft een lengte van 2.325 mm. Volgens Honda is er volop gebruik gemaakt van carbonfiber om het gewicht laag te houden

De achterwielaangedreven Honda wordt niet bestuurd middels een rond stuur, in plaats daarvan zijn er twee joysticks in het interieur geplaatst. Daarnaast zijn beeldschermen te vinden waarmee het geluids- en navigatiesysteem te bedienen zijn. Functies van de boordcomputer en de afstelling van het onderstel zijn er mee in te stellen en ook is er internet-connectiviteit in de futuristische Honda aanwezig.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.