LITO SORA
Na Brammo en Tacita introduceert Electric Motorcycles Nederland met LITO een compleet nieuw motormerk in ons land.

Met de Canadese LITO SORA voegt Electric Motorcycles een premium elektrische motorfiets aan het gamma toe die prestaties en design koppelt aan duurzaam, compromisloos rijplezier.

Het design van de LITO SORA is uniek en herbergt zowel elementen van naked custom motorfietsen als van klassieke caféracers die momenteel weer helemaal terug van weggeweest zijn. Een opvallende eigenschap van de SORA is het elektrisch verstelbare zadel, dat via een knop op het stuur bediend wordt en waarmee het zadel voor een relaxte of juiste sportieve rijervaring in hoogte te verstellen is.

Onder de stijlvolle body van de LITO SORA schuilt een watergekoelde 3-fase AC inductie elektromotor, riemaandrijving en een traploze CVT-transmissie. Die combinatie tekent voor een koppel van 90 Newtonmeter en een topsnelheid van 190 km/u. De benodigde elektrische energie is afkomstig van een 12 kWh lithium-polymeer batterijpakket dat eenvoudig via het thuisnet is op te laden en garant staat voor een actieradius van zo’n 200 kilometer in stadsverkeer en nog altijd ruim 100 kilometer op de snelweg.

Het gepatenteerde Safe Range System van LITO zorgt er bovendien voor dat berijders zich geen zorgen hoeven te maken of ze hun bestemming wat actieradius betreft wel bereiken. Dit systeem biedt de mogelijkheid om de bestemming in te voeren, waarna de SORA zelf de energieafgifte reguleert om het reisdoel zonder probleem te bereiken.

De LITO SORA debuteert deze zomer in ons land, waarmee Electric Motorcycles Nederland het modelgamma van elektrische motorfietsen aan de bovenkant verder uitbreidt met een premium superbike. Naast LITO Green Motion levert Electric Motorcycles Nederland met Brammo al een reeks elektrische on-road motorfietsen met bruikbare prestaties en een actieradius gefocust op een praktische, dagelijkse inzetbaarheid. Het deze maand gelanceerde Italiaanse merk Tacita daarentegen, bedient binnen het modelprogramma van Electric Motorcycles Nederland met de T-RC (cross), T-RE (enduro) en T-RR (rally) juist de liefhebbers van offroad rijden.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.