Lithium vormt de basis voor accu’s in elektrische auto’s, maar tegelijkertijd neemt de vraag naar de kostbare grondstof enorm toe. Het is immers een goedje dat voornamelijk uit erts wordt gewonnen en als schaars kan worden bestempeld. Toch kan het ook anders, zo bewijst het in Californië gevestigde Simbol Materials.

Dit bedrijf heeft een manier gevonden op lithium op een efficiente en snelle wijze uit pekel te winnen. Het betreft hier pekel uit de grond dat via een omgekeerd osmose-proces in slechts 1,5 á 2 uur tijd lithium oplevert. Doorgaans duurt het via conventionele methodes anderhalf jaar om lithium uit pekel te winnen.

Volgens de CEO van Simbol Materials, Luka Erceg, kan de lithiumproductie volgend jaar worden opgevoerd van 8.000 naar 64.000 ton. Dat is 21 procent van de wereldwijde vraag. Met de methode van Simbol Materials kan er potentieel een einde worden gemaakt aan de schaarste van lithium, waardoor de prijs van EV-accu’s enorm kan dalen. [Bloomberg]

Een schematische weergave van het productieproces.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dat is echt goed nieuws, als de prijs van EV accu’s daalt, dan daalt ook de nieuwprijs van de EV, vervangingsaccu’s na 7-10 jaar worden goedkoper ect ect..

En dan nog niet te vergeten dat ombouw naar EV ineens een stuk goedkoper wordt ( accu’s ~ 50% ? van de investering van ombouw materiaal )

@gast: Dat is zeker goed nieuws. Maar ik wil je even zeggen dat mijn prius2 nou 5 jaar oud is en zie de accu nog lang niet vervangen worden. Hij laadt en ontlaadt als een zonnetje.

@Paul Gortemulder: Ik denk eerlijk gezegd ook niet dat je het verminderen van de accucapaciteit zult merken in een “normale” prius of andere hybride. Het brandstofverbruik zal in de loop der tijd heel minimaal en met kleine stapjes oplopen zodat je dit als gebruiker niet of nauwelijks zult merken.

Met een plug-in-prius zal dit effect eerder merkbaar zijn door een kortere full-electric range. Maar deze en andere ev’s met range extenders zijn nog te kort op de markt, om hier duidelijke informatie over te verschaffen.

Ik kan me namelijk niet voorstellen dat accu’s, zeker de oudere NiMh-accu uit jouw prius geen last heeft van het afnemen van capaciteit.

@desoper: Toyota is super conservatief met de accu’s in de HSD lijn. Ze laden de accu tussen de 40 en 80% meen ik, dus afname in capaciteit merk je eigenlijk niet.

De bruikbare capaciteit is ook maar 800Wh meen ik, dat stelt eigenlijk helemaal niets voor.

In de PiP ga je het wellicht eerder merken, maar ook daar zit maar 5kWh in, zou me niets verbazen als ze ook deze maar tussen de 30 en 80% laden (bijv).

@widodh: leuk om te weten, Toyota trekt dus eigenlijk de trucendoos open om te voorkomen dat je prestatieverschil gaat merken, slim maar ook erg inefficient. Zal bij andere grote merken overigens niet veel anders zijn.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.