De provincie Limburg heeft een subsidieregeling open gesteld, die korting geeft bij de aanschaf van aard-, groengas en elektrische voertuigen, die vrijgesteld zijn van BPM. De subsidie bedraagt maximaal €1.250 voor gasvoertuigen en €3.000 voor EV’s.

Met deze nieuwe subsidieregeling wil de provincie de aanschaf van schone voertuigen bevorderen, zodat de luchtkwaliteit verbetert. De subsidie is bedoeld voor de kentekenhouder van het motorrijtuig die volgens het kentekenbewijs in de provincie Limburg woonachtig is, en de bedrijfsactiviteiten waarvoor het motorrijtuig wordt ingezet overwegend in de provincie Limburg plaatsvinden.

Subsidie op subsidie
De regeling sluit aan bij de landelijke Subsidieregeling emissiearme taxi’s en bestelauto’s van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, die in deze categorie dezelfde bedragen uitkeert. In Limburg kan van beide regelingen gebruik gemaakt worden. Hiermee bedraagt de totale subsidie voor aard- en groengasauto’s 2.500 en €6.000 voor EV’s.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Goed initiatief ivm aardgas, maar lijkt me beter als dit soort dingen op landelijk niveau geregeld worden ipv provincies en gemeenten die zelf regeltjes gaan verzinnen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.