Lilium Jet
Dat klinkt nog eens futuristisch en Jetsons-achtig, maar het ding bestaat echt en de Jet wordt volop getest. De eerste vlucht is zelfs al geweest.

Lilium is al langere tijd bezig met de ontwikkeling van zijn elektrische vliegtuig, stap voor stap wordt er gewerkt aan wat het eindresultaat moet worden. Het vliegtuig is bedoeld als taxi voor de high society. De eerste tests liggen inmiddels achter ons en zijn succesvol verlopen, opmerkelijk genoeg kwam twee jaar terug al eens een vergelijkbaar bericht langs.

Ditmaal gaat het echter om een grotere variant van de Lilium Jet. Er is nu getest met de vijfpersoonsuitvoering. Het vliegtuig is voorzien van liefst 36 straalmotoren en is in staat om verticaal op te stijgen en te landen. Er kan een topsnelheid worden behaald van 300 km/u, het rijbereik vliegbereik komt uit op 300 kilometer. De inzetmogelijkheden zijn eindig.

De verwachting is uitgesproken dat de vliegtuigen van Lilium op zijn vroegst in 2025 in gebruik kunnen worden genomen. Of het ook echt kan uitgroeien tot een succes is een tweede, allicht dat deze vliegtuigen geduchte tegenstanders worden van commercieel ingezette helikopters.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.