Lightyear One
Maar kan deze relatief onbekende auto uitgroeien tot game changer?

De Lightyear One is een zonneauto. Geen rudimentair geval dat te verwachten is in het deelnemersveld van de jaarlijkse World Solar Challenge, eerder het tegenovergestelde. Dit is een luxe auto die alsnog de nodige kilometers moet kunnen afleggen op zonne-energie.

Deze auto viel op de Consumer Electronics Show (Las Vegas, VS) in de prijzen. De CES Climate Change Innovator Award werd gewonnen, een prijs die wordt uitgereikt aan initiatieven die de uitstoot van broeikasgas verregaand kunnen inperken. De Lightyear One is een volledig elektrische auto. Er kan worden opgeladen met de stekker, wat doorgaat voor de reguliere manier van opladen. Idealiter vangt het dak van de auto zoveel mogelijk zonne-energie op, het dak meet 4,5 m2 aan zonnepanelen. Het rijbereik van de auto zal maximaal 800 km bedragen. Vrij royaal. De auto is voorlopig nog een (erg interessant) concept, het definitieve ontwerp moet dus nog bekend worden gemaakt.

De combinatie zonnecel en auto is geen onbekende. Bijvoorbeeld de Nissan Leaf, Fisker Karma en Toyota Prius hebben de beschikking over zonnecellen, maar de hoeveelheid energie die wordt opgewekt is nogal beperkt. Veelal wordt de energie uitsluitend gebruikt voor de boordaccessoires.

Met dank aan Sjoerd voor de tip!


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik vind het héél merkwaardig dat een EUROPESE auto “SION van SONO MOTORS” de eerste die meer dan 7 m² zonnepanelen op zijn body heeft totaal NIET vernoemd wordt deze kan bijna het dubbele van de km opladen als de conceptauto waar je hier een hoofdartikel van maakt, jullie zouden Europese wagens moeten promoten in plaats van in de vergeethoek te duwen!

@jean-pierre_philippe: de Lightyear is ook een Europese auto..

Dat kan kloppen maar de Nissan, Fisker Karma en Toyota Prius niet en die worden wel vernoemd , je wou er langs door praten alsof je niet begreep wat ik bedoelde! 😉

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.