Lightyear one
Verrassing? Niet echt, maar er is nu alvast bekend gemaakt bij welke partij de auto kan worden geleased en wat het gaat kosten.

De Lightyear One belooft een luxe elektrische auto te worden, die kan concurreren met de duurdere modellen van Tesla. Tevens zal het de meest aerodynamische productieauto worden. Maar de One biedt nog iets dat voorlopig uniek is; zonne-energie wordt gebruikt om het accupakket bij te laden. Dat maakt elektrisch rijden een stuk eenvoudiger voor mensen die weinig rijden. Iedereen die jaarlijks tussen de 8.000 en 10.000 kilometer aflegt zou (haast) nooit meer bij een laadpunt hoeven op te laden.

De ontwikkeling van de auto is nu volop gaande. In 2019 worden de eerste prototypes getest, de verkoop start in 2020. De One moet een rijbereik van ongeveer 800 kilometer krijgen.

Uiteraard wordt het ook mogelijk om deze auto te leasen. Ruim op tijd is aangekondigd dat de Lightyear One kan worden worden geleased via LeasePlan, voor een maandbedrag dat begint bij € 1949. Leaseplan heeft als doel om alle auto’s volledig emissieloos te laten rijden vanaf 2030, een ambitieus streven.

Andere auto’s voor de gewone burger die gebruik maken van zonne-energie zijn er ook. Behalve de welbekende Sono Sion, die behoorlijk goedkoop belooft te worden, hebben ook Hyundai en Kia plannen in die richting.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.