Het nieuwe automerk Lightyear wil veel zonnewagens op de weg krijgen. Is dit een stille aanval op Sono?

Lightyear One

De Lightyear One is nogal duur en bedient derhalve het hoogste marktsegment. De eerste van het merk uit Helmond kost meer dan een ton. Maar het blijft niet bij deze ene zonnewagen.

Er is besloten om strategische partnerschappen te sluiten, zoals het wordt genoemd, waardoor men de productie heeft kunnen uitbesteden en het mogelijk is om volop in te zetten op de vervolmaking van de techniek en de ontwikkeling van nieuwe modellen.

Rond 2023 moet er een jaarlijkse productie van 100.000 auto’s (!) kunnen worden bereikt. Ook is het dan de bedoeling om een masssamodel te kunnen bieden met een relatief vriendelijke vanafprijs van 50.000 euro.

“We zijn ervan overtuigd dat dit de weg is om onze ontwikkeling te versnellen, onze beoogde impact waar te maken en onze verantwoordelijkheid te nemen: schone mobiliteit voor iedereen, overal,” aldus Lex Hoefsloot, CEO van Lightyear.

Momenteel wordt de Lightyear One nog volop ontwikkeld, het is de intentie om 946 van deze chique zonnewagens te produceren in 2021.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

aint gonna happen, dream on

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.