Liever kosten besparen dan CO2 verlagen
Niet modern werkgeverschap, CO2-verlaging of het mobiliteitsbudget blijken de belangrijkste vraagstukken bij fleetmanagers, maar kostenbesparing.

Dat blijkt uit het jaarlijkse benchmarkonderzoek ‘Integraal Fleetmanagement’ van ROI fleet uit Naarden. Bij ruim 75% van de geënquêteerde bedrijven staat het thema kostenbesparing bovenaan. CO2- verlaging volgt op ruime afstand op een tweede plek met 52,3% en het vraagstuk van een moderne mobiliteitsregeling (43,1%) volgt op drie.

De helft van de respondenten hanteert nog steeds de brandstofnorm van de leasemaatschappij en niet de werkelijk gebruikscijfers. Slechts 12% van de fleetowners geeft aan snelwegstations uit te sluiten. Ook andere excessen op het gebied van brandstof worden niet of nauwelijks doorbelast aan de berijders. Volgens Jaap van Daalen, directeur van ROI, blijft er op deze manier veel besparingspotentieel liggen.

In dit eerste onderzoek zijn ruim 400 organisaties benaderd met meer dan 50 medewerkers. Uit het totaalaantal aangeschreven mensen zijn 65 unieke respondenten gekomen (16%). Bijna de helft van de respondenten is werkzaam binnen een bedrijf met meer dan 1.000 medewerkers. Het overgrote deel van de respondenten (61%) is werkzaam als fleetmanager.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.