Liberty DELIVER
Liberty Electric Cars heeft de eerste volledig functionele DELIVER gebouwd, een EV gefinancierd vanuit de Europese Commissie.

DELIVER beleeft zijn wereldpremière op FISITA World Automotive Congress in Maastricht. Het DELIVER project begon in november 2011 met het doel om de milieu-impact in stedelijke gebieden met 40 procent te reduceren door middel van een licht elektrisch commercieel voertuig. Fiat, Volkswagen, Liberty Electric Cars, Michelin, Polis Network, SP Technisch Onderzoeksinstituut Zweden, HPL Prototypes, CADEM en Mobit kwamen samen om dit te realiseren.

Het resultaat is een wagentje van 2.200 kg en een laadvermogen van 700 kg. Het concept bevat de nieuwste EV-technologieën met zijn in-wheel motors, transmissie met twee verzetten en 80 prismatische Li-NMC cellen in het accupakket. Dankzij de ergonomische cabine en het verwijderen van de B-stijl aan de kant van de stoep, wordt het bezorgen van goederen vergemakkelijkt. Doordat de bestuurder bij de stoep uit kan stappen, is het ook nog veiliger. Met een minimale range van 100 km en een topsnelheid van 100 km/u is de DELIVER ideaal voor bijvoorbeeld het bezorgen van post, pakjes en boodschappen.

Bekijk een kort testritje met de DELIVER HIER op Autojunk.


Meer lezen over: , , , , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Voor een “licht elektrisch commercieel voertuig” is 2200kg toch behoorlijk zwaar. Die gaat gewoon een paar beurzen doen, en dan komt Fiat en VW met een Elektro- Caddy resp. -Doblo…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.