Audi Q8
Dat Audi werkt aan een volledig elektrische SUV is allang geen verrassing meer. Middels een persbericht maakt de fabrikant bekend de handen in een te slaan met twee Koreaanse bedrijven.

Met de Audi R8 e-tron heeft het merk uit Ingolstadt binnenkort voor het eerst een volledig elektrisch model in de showroom staan. Daar blijft het echter niet bij, een elektrische suv is volop in ontwikkeling. Deze krijgt volgens Audi een actieradius van meer dan 500 kilometer. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door accu’s ontwikkeld en geproduceerd door LG Chem en Samsung SDI.

Hoewel het gaat om Koreaanse bedrijven, meldt Audi dat de twee partners accu’s gaan produceren in Europese fabrieken. Door de celmodules slim te plaatsen in het onderstel, wil Audi een flinke actieradius combineren met de nodige sportiviteit. Grote concurrent van de elektrische Audi SUV, die voor 2018 op de planning staat, is uiteraard de Tesla Model X. Overigens lijkt het erop dat Audi al op de IAA in Frankfurt volgende maand een conceptcar presenteert die hint naar het uiterlijk van deze elektrische Q6.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.