Lexus LF-SA
Hoog en compact moet de auto worden, geknipt voor de stadsjungle.

Als deze ev op de markt komt, zou die dan te vergelijken zijn met de BMW i3, de al even compacte en hoge BMW die tegen die tijd definitief in de recente automobiele geschiedenis is bijgeschreven? De tijd zal het leren. Lexus komt in ieder geval met een elektrische concept car, die is geïnspireerd op de LF-SA. Een concept uit 2015.

Langzaam maar komt moederbedrijf Toyota tot inkeer en wordt er werk gemaakt van volledig elektrische aandrijflijnen. De concept car van Lexus moet te zien zijn op de Tokyo Motor Show, die aan het einde van de maand oktober plaatsvindt. Dan begint het lange wachten op de productieversie, er wordt niet noodzakelijk veel haast gemaakt. Het is alleen zeker dat Lexus in het jaar 2025 van ieder model een elektrische variant aan wil bieden.

Wel belooft de techniek spectaculair te zijn. De mogelijkheden om elk wiel van een eigen elektromotor te voorzien worden nagegaan. Laten we van harte hopen dat er een elektrische supermini van Lexus komt, daar er een schrijnend tekort is aan compacte ev’s. (Via: autocar.com)

Beeld: Lexus LF-SA, een eerdere compacte concept car van het luxemerk van Toyota


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.