Op de geheel nieuwe Lexus-stand op de Autosalon van Genève beleeft ook de Opal Blue Lexus LF-LC Concept Car zijn Europese debuut. Deze eyecather is een hybride 2+2 sportscoupé die de nieuwe inborst van Lexus laat zien: luxueus, gedistingeerd én dynamisch tegelijk, aldus Lexus.

500 pk en achterwielaandrijving
De motor van de LF-LC is voorin gemonteerd, maar overeenkomstig zijn karakter heeft de sportcoupé achterwielaandrijving. De Avanced Lexus Hybrid Drive-aandrijflijn levert een vermogen van 368 kW (500 pk) en heeft een CO2-uitstoot van minder dan 150 g/km.

Nieuwe designrichting van Lexus
Bij zijn werelddebuut op de autoshow van Detroit sleepte de Lexus LF-LC meteen een prijs in de wacht: de EyesOn Design Award voor het beste studiemodel. De sportcoupé toont de nieuwe ontwerptaal van Lexus, voorzien van een opvallende 3D-grille. En profil valt de dynamiek van het silhouet op. Het lijnenspel van het passagierscompartiment loopt door tot aan de achterzijde. Daar is de vormtaal van de grille terug te zien in het ontwerp van de achterkant en de uitlaat met vier pijpen.

De auto mag worden gezien als een duidelijke vingerwijzing naar de toekomstvisie van Lexus. Oftewel, als er een nieuwe Lexus LFA komt, kan dit wel eens als voorbode dienen.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.