Lexus was met de RX 450h één van de eerste om een volwaardige SUV met een hybride-aandrijflijn aan te bieden. Het luxemerk van Toyota werkt echter langzaam naar een nieuw familiegezicht toe, en dus moest ook de RX er aan geloven.

De Full Hybrid RX 450h, waarvan op de Autosalon van Genève het doek werd getrokken, is vanaf nu al te koop voor een vanafprijs van 59.950 euro. Hij is te krijgen met 20% bijtelling en staat vanaf 4 juni in de showroom.

Onder meer het front van de Lexus RX 450h heeft een nieuw ontwerp. De grille moet samen met de LED Daytime Running Lights het karakter van de auto bepalen, aldus Lexus. De LED-koplampen (vanaf de Luxury Line standaard gemonteerd) zitten achter helder glas, hetzelfde geldt voor de achterlichten. Ook zijn er nieuwe 19-inch lichtmetalen wielen beschikbaar, net als vier nieuwe lakkleuren.

Vanaf deze faceliftversie wordt de Full Hybrid aandrijflijn een Sport-stand mee te geven. De bestuurder kan met een knop op het stuur kiezen tussen de standen EV (volledig elektrisch), Eco, Normal of Sport. In de Sport stand verandert de verlichting van het dashboard van blauw naar rood. Tegelijk bouwen de elektromotoren sneller meer vermogen op waardoor de RX 450h directer reageert op het gaspedaal. Ook de elektrische stuurbekrachtiging reageert in de Sport stand directer en de stabiliteitscontrole en tractiecontrole zal minder snel ingrijpen.

F Sport Line
Met de nieuwe uitvoering F Sport Line wordt de RX 450h uiterlijk onderscheiden door het extra sterk aangezette front, de gewijzigde 19-inch velgen en de F Sport-badges op de voorschermen. Ook werd er een spoiler gemonteerd. In het F Sport-interieur overheersen de kleuren zwart en witgrijs. De stoelen zijn met zwart leder bekleed en voorzien van contrasterende stiknaden. Actieve stabilisatoren en performance dempers geven de F Sport Line een beter weggedrag en meer stuurgevoel.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.