Hybride rijden hoeft echt niet saai te zijn.

De Lexus RC 300h is voorzien van een 2,5-liter benzinemotor en een krachtige elektromotor met een gezamenlijk vermogen van 162 kW (220 pk). De achterwielaangedreven Lexus RC 300h beleeft, zij aan zij met de nóg uitdagender ogende RC 300h F SPORT LINE, zijn debuut op de 84ste Autosalon van Genève die volgende week begint.

De viercilinder benzinemotor van de nieuwe Lexus RC 300h en RC 300h F SPORT LINE levert een vermogen van 131 kW (178 pk) bij 6.000 toeren per minuut terwijl de elektromotor nog eens 105 kW (143 pk) doneert. Dat zorgt voor een systeemvermogen van 162 kW (220 pk), op de weg gebracht door een automatische transmissie die ook met de hand kan worden geschakeld. De lengte, hoogte en breedte van de RC 300h bedragen respectievelijk 4.695, 1.395 en 1.840 mm. De wielbasis van 2.730 mm garandeert dat vier inzittenden een comfortabele zitplaats vinden.

Voor de RC 300h past Lexus voor het eerst een interieurverlichting toe die meer naar boven is gericht dan naar beneden. Dat zorgt ervoor dat het gehele passagierscompartiment in sfeervol gedempt licht wordt gehuld. De bestuurder wordt omringt door stevige sportstoelen, zachte materialen, contrasterende kleuren en de Shimamoku-houtafwerking. Lexus voorziet de RC 300h verder van een nieuwe generatie van de Blind Spot Monitor en het nieuwe Lexus Remote Touch Interface (RTI). Hiermee wordt het multimediasysteem bedient met het gemak van een mousepad.

F SPORT LINE met straffer onderstel én AVS

In de F SPORT LINE uitvoering krijgt de RC 300h extra dynamiek door het onderstel een extra sportieve inborst te geven. Bovendien kan de F SPORT LINE worden uitgerust met Adaptive Variable Suspension (AVS), die gereden in de SPORTS+ stand de bestuurder trakteert op een straffer onderstel. Verder krijgt de eigenaar van de RC 300h F SPORT LINE sowieso smaakmakers als donkere 19 inch wielen, de keuze uit drie exclusieve kleuren (White Nova, Orange en Blue), een op de LFA gebaseerde instrumentarium en aluminium pedalen en dorpellijsten en geborstelde metalen onderdelen in het interieur.

Carrosserie met zilverglans

Voor de RC 300h heeft Lexus fraaie 5-spaaks 18-inch lichtmetalen velgen ontworpen en 10-spaaks 19-inch velgen. De koper kan verder een keuze maken uit zeven carrosseriekleuren, waaronder een nieuwe rode kleur die uit meerdere laklagen bestaat en zich kenmerkt door een subtiele zilverglans.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.