Lexus NX 300h
De nieuwe Lexus NX 300h moet het premium mid-size SUV segment aan gaan vallen.

Het wordt de bestuurder extra comfortabel gemaakt met noviteiten als: wireless smartphone charger, All Speed Adaptive Cruise Control, Anti-Divingsystem en een 360° parkeercamera. Daarnaast biedt de NX een comfortabele rijbeleving met de Lexus Hybrid Drive van 197 pk/145 kW. En zoals elke Lexus heeft ook de NX standaard automaat, cruise control, climate control en haal- en brengservice. De Lexus NX is vanaf 47.900 euro te bestellen. Hij staat vanaf oktober bij de dealer en is leverbaar in zes royale uitvoeringen.

De premium mid-size SUV is zowel leverbaar met 2WD- als AWD-aandrijving. De sportieve F Sport Line en het topmodel President Line worden standaard met AWD uitgerust. De optieprijs voor AWD aandrijving bedraagt 2.000 euro. De basisversie wordt alleen met 2WD geleverd.

Business Line Pro

In Nederland zal de NX 300h Business Line Pro de meeste kopers trekken. De NX 300h Business Line Pro is onder meer standaard voorzien van een smartphone wireless charger voor het gemakkelijk draadloos opladen van de mobiele telefoon. Keyless entry, parkeersensoren en ‘Tahara leder’ met stoelverwarming zijn eveneens standaard. De Business Line Pro is leverbaar vanaf 54.900 euro.

F Sport Line

Het sportieve topmodel F Sport Line wordt altijd geleverd met AWD. Het onderstel beschikt over Adaptive Variable Suspension en een Anti-Divingsystem. Ook All Speed Adaptive Cruise Control is standaard aan boord. De F Sport Line is herkenbaar aan extra scherp vormgegeven bumpers en grille, F Sport aluminium wielen en privacy glass. Binnenin zijn onder meer speciale sportstoelen, F Sport stuurwiel met paddle shifters, aluminium pedalen én Lexus’ meest uitgebreide navigatiesysteem te vinden. De F Sport Line staat voor 67.900 euro op de prijslijst.

President Line

De President Line (72.900 euro) laat weinig opties meer over. Ook hier het Anti-Divingsystem en All Speed Adaptive Cruise Control. Zelfs zaken als een high end Mark Levinson audiosysteem met 14 speakers, Lexus’ meest uitgebreide navigatiesysteem, een 360° parkeercamera, een full colour Head Up Display en Lane Keep Assist zijn standaard. In het interieur is keuze uit twee prachtige houtsoorten; Bamboo of Black Shimamoku. De President Line staat voor 72.900 euro op de prijslijst.

Lexus Red Carpet Treatment

Zoals elke berijder van een Lexus, profiteert ook de berijder van een NX 300h van de Lexus Red Carpet Treatment. Dat omvat onder meer een haal- en brengservice van de auto bij bijvoorbeeld een grote beurt en vervangend vervoer. Een vaste Lexus servicemonteur kijkt de auto na. Ook wordt na élke servicebeurt de hele auto van binnen en van buiten vakkundig gereinigd.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.