Lexus NX 300h
Omdat de CO2-uitstoot van de Lexus NX 300h met 116 g/km lager ligt dan verwacht, wordt ook de Nederlandse prijs naar beneden afgesteld.

Er wordt een dikke streep getrokken door de oude prijs van 47.900 euro. Doordat de Nederlandse prijs van een nieuwe auto mede wordt bepaald door de CO2-uitstoot, kan met de nieuwe opgaaf een kaartje van 45.990 euro aan de NX 300h worden gehangen.

Snelle beslissers kiezen First Edition

Wie een van de gelimiteerde Lexus NX 300h First Editions bestelt, profiteert maximaal van Lexus NX 300h die ‘fully loaded’ is en over vierwielaandrijving (AWD) beschikt. Gadgets als All Speed Adaptive Cruise Control, Pre Crash Safety en het Lexus navigatiesysteem zorgen voor een veilige rit terwijl de bestuurder comfortabel zit op verwarmbare zwarte ‘Tahara leder’ stoelen. Elke First Edition heeft de lage 20 procent bijtelling en beschikt over een aanhanger trekgewicht van 1.500 kilogram. De First Edition is leverbaar in drie verschillende kleuren; Black, Sonic Titanium en Satin Silver en zijn prijs start bij 53.990 euro.

Draadloos opladen smartphone

De smartphone opladen tijdens het rijden is kinderspel: afhankelijk van de uitvoering gaat dat in de Lexus NX 300h draadloos via de Wireless Charging Tray. Een ander bewijs van Lexus’ continue drang naar innovatie, is het intuïtieve Touch Pad dat gebruikt wordt om het uitgebreide multimediasysteem te bedienen. Ook treffen we zaken als full LED koplampen en een elektrische op- én neerklapbare achterbank aan in de nieuwe NX 300h.

Cockpit geïnspireerd door Lexus’ LFA

Voor het interieur van de nieuwe Lexus NX liet het designteam zich inspireren door Lexus’ supersportauto LFA. En dat geeft de layout van de cockpit en de opbouw van het dashboard een sportieve, premium uitstraling.

Nieuw ontwikkelde Full Hybrid aandrijflijn

Wat innovatie betreft, overtuigt ook de 2.5 liter Full Hybrid aandrijflijn van de Lexus NX 300h met een gecombineerd vermogen van 197 pk (145 kW). De hybride techniek maakt elektrisch rijden in de stad mogelijk, net als het rijden zonder uitstoot in langzaam verkeer op bijvoorbeeld de snelweg.

20% bijtelling voor NX 300h

De efficiënte hybride aandrijflijn geeft de nieuwe Lexus NX 300h een CO2-uitstoot van(af) 116 gram; goed voor een bijtelling van slechts 20% bijtelling op alle 2WD en AWD uitvoeringen met 17 inch lichtmetalen wielen.

Lexus Red Carpet Treatment

Zoals elke berijder van een Lexus, profiteert de berijder van een NX 300h ook van Lexus Red Carpet Treatment. Dat omvat onder meer een haal- en brengservice van de auto bij bijvoorbeeld een grote beurt en vervangend vervoer. Een vaste Lexus servicemonteur kijkt de auto na. Ook wordt na élke servicebeurt de hele auto van binnen en van buiten vakkundig gereinigd.

De nieuwe Lexus NX staat vanaf oktober bij de Lexus dealer. De NX 300h is nu al te bestellen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ziet er niet eens zo slecht uit. Looks zijn hartstikke in lijn met z’n grote broer RX. En een vanafprijs vanaf iets meer dan 45k. Hopelijk zien we hem veel op de weg.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.