Dat Lexus groots inzet op het gebruik van hybride-aandrijflijnen moge duidelijk zijn. Het instapmodel, de zakelijke sedan en de limo komen allemaal met extra e-kracht. Deze aandrijftechniek lijkt nu verder naar de top door te dringen, want een productiemodel van de LF-Lc komt steeds dichterbij.

Op de autoshow van Detroit werd de LF-Lc geïntroduceerd, waarmee Lexus haar designrichting voor de toekomst aangaf. Het ontwerp viel in de smaak, won prijzen en volgens Automotive News is er nu zoveel positieve respons op de conceptwagen dat ze niet anders kunnen dan hem in productie nemen. Onder dealers worden al diverse glassculpturen verspreid met daarop de tekst: “2012 GS Challenge. 27,500 Sales.” Oftewel, verkoop genoeg GS-modellen en de LF-Lc wordt realiteit.

Bekijk hier alle afbeeldingen van de Lexus LF-Lc.

De Lexus LF-Lc is volgens insiders wel nog minimaal drie jaar van een productieversie verwijderd. Het zou de spirituele opvolger van de SC 430 moeten worden, maar dan minder ‘log’ en een stuk meer gericht op sportiviteit. Eigenlijk een 2+2 mini-LFA die het opneemt tegen onder meer de Porsche 911 en de Aston Martin V8 Vantage. Specificaties over de aandrijflijn en het vermogen zijn er nog niet, maar dat de nodige pk’s van één of meerdere elektromotoren afkomen is onvermijdelijk.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik hoop maar dat ie komt, want mooi is ie zeker wel.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.