Lexus Design Award 2016
Een onderzoeksproject naar de bruikbaarheid van zee-algen als grondstof voor verpakkingsmateriaal is bekroond met de Lexus Design Award 2016.

Het is een inzending van een Japanse groep designers onder de naam AMAM. Zij ontvingen de prijs aan de vooravond van de Milan Design Week (12-17 april) uit handen van Tokuo Fukuichi, President van Lexus. Dat gebeurde tijdens de officiële opening van een tentoonstelling van de Japanse autofabrikant.

Het thema van de Lexus Design Award was ‘Anticipation’, oftewel verwachting. De jury, bestaande uit designers en ontwerpers, koos uit 1.232 inzendingen uit 73 landen wereldwijd twaalf finalisten. Die kregen de mogelijkheid om hun ontwerpen en ideeën onder leiding van mentors uit de designwereld uit te werken tot prototypes.

AGAR PLASTICITY van AMAM overtuigde de jury het meest. Het is een project waarin wordt onderzocht of van zee-algen gemaakt gelatineachtig materiaal is te gebruiken als milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal. Dit zou een alternatief kunnen zijn voor plastic. Volgens de jury is het een ambitieus en kansrijk experiment.

AMAM is in 2015 opgericht door Kosuke Araki, Noriaki Maetani en Akira Muraoka. Alle drie zijn ze afgestudeerd in Product Design aan de kunstacademie van Tama, Japan. Hun creatie is tijdens de Milan Design Week te zien in de Spazio Lexus in Milaan, samen met de projecten van de andere elf finalisten.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.