BMW i3 vs Lexus CT200h
Het leek de Japanners zo’n mooi idee: een reclame waarin hun hybride het over langere afstand opneemt tegen een volledig elektrische BMW i3. Het pakte net wat anders uit.

In de reclame, gemaakt voor Lexus door website Funny or Die, zien we een vriendengroep die 302 mijl (zo’n 485 km) naar Vegas gaan afleggen voor een ‘Dad-Chelor-feestje’. Met in de hoofdrol een Lexus CT200h en een BMW i3. Je ziet de bui al hangen, daar waar de heren in de Lexus zich al lang en breed aan het bezatten zijn bij een zwembad vol vrouwelijk schoon, staan de schlemielen in de BMW i3 voor de zoveelste keer bij een laadpaal. Boodschap: ‘Lexus Hybrid, the proven way forward’.

Lexus speelt natuurlijk al een beetje vals door juist voor de BMW i3 te kiezen, een auto die door BMW ├╝berhaupt niet in de markt gezet is voor langere afstanden. Een Tesla Model S P85+ doet 485 kilometer op een volle accu en zou Las Vegas dus nipt moeten halen. Maar dat is nog niet alles. BMW heeft toch een i3 met range extender? Klopt, maar die heeft Lexus natuurlijk niet gebruikt voor hun video… Mis. Op bijna alle shots hebben ze netjes de vulopening in het rechtervoorspatbord digitaal weggepoetst, maar in een enkel shot zijn ze dat vergeten. Zo kun je op 4.23 nog net een stukje van het benzineklepje zien zitten. Hoewel de gecombineerde actieradius van de BMW i3 REX dan evengoed tekort schiet met 300 kilometer, hoef je dan enkel het piepkleine 9-litertankje bij te vullen om het tweecilindermotortje weer gelukkig te maken.

Op de video kwam zoveel kritiek dat deze door Lexus al snel weer offline werd gehaald, maar gelukkig vergeet het internet nooit iets: mirror!


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Lexus heeft al meerdere anti EV fail-video’s en posters etc. gemaakt. Ze krijgen de multimediale taart die ze iemand in het gezicht wilden gooien, steeds weer in hun eigen gezicht. Beetje hardleers not?

Wie neemt die gasten nog serieus…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.