Lexus heeft op de Guangzhou Motor Show het doek getrokken van de nieuwe Lexus CT 200h. Volgens de Japanners is hij stiller, stuurt de auto scherper en heeft ook nog eens een lagere CO2-uitstoot.

De CT 200h heeft van Lexus méér dan alleen een facelift gekregen. Natuurlijk vallen het nieuwe, krachtige familiefront met de spindle grille, de nieuwe 16 en 17 inch lichtmetalen wielen en het aangepaste achteraanzicht op. En vanzelfsprekend springt in het interieur het gewijzigde design van de deuren in het oog, net als het nieuw ontworpen stuurwiel en instrumentarium. Maar het is zeker ook onderhuids waar Lexus grote stappen zegt te hebben gemaakt.

Stiller
De auto werd op liefst 94 punten aangepast om het geluidsniveau verder te reduceren. Bovendien kreeg hij door veranderingen aan het onderstel, de stuurinrichting en verstevigingen van de carrosserie een betere handling. Hiernaast werd de hybride transmissie opnieuw geprogrammeerd zodat het klimmen van het toerental van de motor een natuurlijker verloop kent.

Ook in 2014 alle uitvoeringen met 14% bijtelling
Tegelijk werd de aandrijflijn en de luchtweerstand van de carrosserie verder geoptimaliseerd om het verbruik – en daarmee ook de CO2-emissie – verder te verlagen. Zo daalde de CO2-emissie naar 82 gram per kilometer voor de basisversie met 15 inch lichtmetalen velgen. Alle andere uitvoeringen staan op 16 inch lichtmetalen wielen en stoten nu 88 gram per kilometer uit. Hierdoor kunnen leaserijders ook in 2014 profiteren van de 14% bijtelling op de CT 200h, ongeacht welke uitvoering wordt gekozen.

Standaard veel luxe
De CT 200h is namelijk standaard voorzien van onder meer automatische transmissie, cruise control, climate control, lederen accenten in het interieur, een mooi uitgebalanceerd audiosysteem en het unieke Lexus Red Carpet Treatment. Ook wordt de CT 200h altijd geleverd met zelfherstellende lak – waardoor de kans op zichtbare krasjes sterk wordt verminderd. De CT 200h met Lexus Display Audio is voorzien van Mirror Link. Daarmee kun je het beeldscherm van je smartphone (waarop bijvoorbeeld een navigatie-app draait) projecteren op het beeldscherm in de auto.

F SPORT LINE
De CT 200h F SPORT LINE is te herkennen aan zijn design met afwijkende grille, voorbumper, achterspoiler en donkerkleurige 16-inch lichtmetalen wielen. In het interieur vallen direct de exclusieve sportpedalen, kleurstelling en het sport stuurwiel op. Het rijgedrag van de F SPORT LINE is door de tuning van het onderstel en de Performance dempers scherper dan dat van de andere uitvoeringen.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.