Wat is hier aan de hand met de Tesla Model 3 en Model Y? De reden voor deze leveringsproblemen lijkt wat schimmig te zijn.

Er is Tesla altijd veel aan gelegen om per kwartaal een zo groot mogelijk aantal auto’s te leveren en onophoudelijk te blijven groeien. Meestal lukt dat. Dat in Amerika de Tesla Model 3 al een paar jaar lang volop wordt geleverd en inmiddels ook de Tesla Model Y beschikbaar is helpt vanzelfsprekend, het zijn twee auto’s die behoorlijk betaalbaar zijn.

Nu is echter een probleem aan de orde gekomen. Iets waarvan niet geheel en al duidelijk wat het allemaal te betekenen heeft. Het gaat om leveringsproblemen. Vermoedelijk is er een tekort aan een bepaald onderdeel, waardoor de productie in de Gigafactory in Fremont (Californië, Verenigde Staten) niet vlekkeloos verloopt. Bronnen hebben dit aan Electrek gemeld, maar verzuimen om verdere details te geven. Wel heeft ceo Elon Musk eerder verkondigd dat er logistieke problemen zijn. Een logische gedachte is dat ook Tesla lijdt onder het wereldwijde tekort aan computerchips.

Het gaat naar schatting om 10.000 tot 20.000 auto’s die niet kunnen worden geleverd. Het probleem is overigens ook te verhelpen door Tesla Service Centers. Niet alle auto’s blijven achter op het fabrieksterrein, er wordt alsnog getransporteerd, maar niet aan klanten geleverd.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.