Opnieuw een elektrisch volumemodel van VW. Het merk uit Wolfsburg zet er vaart achter.

De ID-reeks moet geld in het laatje brengen en ervoor zorgen dat Volkswagen opnieuw een relevant merk wordt. Dat lijkt te gaan lukken. Met de registraties van de Volkswagen ID.3 gaat het heel behoorlijk, die auto is behoorlijk efficiënt, maar het interieur is wat al te sober. Mogelijk nog belangrijker is de Volkswagen ID.4. Een suv, zoals dat pleegt te gaan.

De aandrijflijn wordt breed gedeeld binnen de Volkswagen Groep. Ook hier een vermogen van 150 kW (204 pk) en een accupakket met een opslagcapaciteit van 77 kWh. Als eerste wordt de Volkswagen ID.4 1ST geleverd, een uitvoering met een heel behoorlijke standaarduitrusting. Led-verlichting, 20″ lichtmetalen velgen, een multimediasysteem, klimaatregeling, een verwarmd stuurwiel en adaptieve cruise control zijn aanwezig. De vanafprijs is € 47.340. Nipt boven de grens van € 45.000, dus niet over het gehele bedrag van de auto heeft de zakelijke rijder dit jaar 8 % bijtelling. Nog dit jaar wordt een beperkt aantal exemplaren van de Volkswagen ID.4 in Nederland geregistreerd.

De andere is de Volkswagen ID.4 1ST Max, die meer uiterlijk vertoon biedt. De velgen hebben een grootte van 21″, er zijn 3d-achterlichten, de auto heeft een grootlichtassistent, er is een head up display, massagestoelen bieden verhoogd comfort en de achterklep opent elektrisch. Deze uitvoering kost € 56.940.

Hoeveel van deze Volkswagens voor Nederland beschikbaar zijn, is onduidelijk.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.