Mercedes EQC in een winters landschap
Slecht nieuws voor iedereen die naarstig op zoek is naar een volledig elektrische suv.

Alle autonieuws staat bol van elektrische aandrijving. Uiteraard kunnen ook tijdens de aankomende Salon van Genève primeurs worden verwacht op het vlak van ev’s, Piëch is een interessante. Maar eigenlijk begint het pas als de auto eenmaal is gepresenteerd.

Wanneer begint de productie en hoe is het gesteld met de levertijd? Dat zijn vooral bij elektrische auto’s twee cruciale vragen. De aandrijvingsvorm is nieuw voor de meeste autofabrikanten en dat heeft zo zijn consequenties voor het fabricageproces. Accupakketten moeten worden ingekocht, contracten gesloten met nieuwe toeleveranciers.

Mercedes lijkt enige moeite te hebben om de productie van de EQC op gang te laten komen. Waar eerder nog werd gesteld dat de auto in 2019 leverbaar zou zijn, blijken de leveringen volgens het Duitse magazine Edison met drie maanden te worden uitgesteld. De eerste gelukkigen krijgen hun EQC in de maand juni, maar dat zijn vip-klanten. Noemenswaardige aantallen worden op zijn vroegst in november verwacht. Het is onduidelijk waardoor de vertraging wordt veroorzaakt.

Het valt dus te hopen dat we de Mercedes EQC tegen het einde van het jaar op de weg gaan tegenkomen, want louter inzetten op plugins is ook niet alles.

Eerder waren er berichten over de vertraging van de Audi e-tron en nog altijd lijkt de levering van die ev nog niet op gang te zijn gekomen. Er rijden wat demo’s rond en daar houdt het wel mee op. De elektrificatie bij de Duitse premiummerken gaat dus niet zonder slag of stoot. Alleen de BMW i3 gaat dapper voort.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

word tijd de audi, vw, porsche en mercedes CEO’s verplicht gaan twitteren over productiehel….. vind het niet eerlijk dat de pionier op dit gebied door de media breed uitgemeten werd en deze fabrikanten wegkomen met een simpel berichtje dat ze de levering nog een jaartje uitstellen!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.