Honda e prototype in het geel
De Honda e behoort nu al tot de leukere elektrische auto’s. De vormgeving is aansprekend en wanneer de prestaties dat ook zijn, zou dit wel eens kunnen uitgroeien tot een hebbeding.

Het zou kunnen gebeuren met de elektrische Mini Cooper S E, maar zeker ook met de eveneens elektrische Honda e. De beide auto’s lijken te kunnen rekenen op een brede interesse, ze hebben het in zich om uit te groeien tot publiekslieveling. Een Mini is alom populair, maar voor een Honda is dat opmerkelijker. Is het te danken een een je ne sais quoi van het ontwerp van de e van Honda? Ondanks een wat zachtere lijnvoering in vergelijking met het origineel, staat er een kloek autootje dat lekker vierkant op de wielen staat, goed is van proporties en een aantrekkelijk interieur heeft.

Gaat Honda het maken in de wereld van elektrisch rijden? Dat is vooralsnog de vraag. Opmerkelijk genoeg geldt voor de elektrische Honda hetzelfde als voor de Mini. Het rijbereik houdt niet over. Hoewel nog onduidelijk is wat de grootte van het accupakket zal zijn, is alvast bekendgemaakt dat het rijbereik ongeveer 200 kilometer bedraagt. Met dien verstande dat de gemiddelde autofabrikant de neiging heeft om nogal optimistische waarden op te geven, is dat wat matig. Het betekent hoe dan ook dat er niet op hoeft te worden gerekend dat het accupakket een capaciteit van meer dan 30 kWh heeft, dat is eenvoudigweg klein in vergelijking met de concurrentie.

Uiteraard is het afwachten op op de onthulling van de productieversie en de bekendmaking van de specificaties. In Duitsland is de auto overigens al te reserveren, door overmaking van een bedrag van € 800. De auto kan dan naar verwachting in het voorjaar van 2020 worden geleverd. Wij Nederlanders moeten het doen met een schamele pagina die uitsluitend de mogelijkheid geeft om de interesse in de auto kenbaar te maken. Waarom is het reserveren in ons ronduit ev-vriendelijke land eigenlijk niet mogelijk? (Via: ecomento.de)

Beeld: Honda e prototype in het geel


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.