Tesla Model X
Vooralsnog kampte de Model X met vertraagde leveringen. Maar deze problemen lijken langzamerhand te zijn opgelost.

In het eerste kwartaal van 2016 leverde Tesla 14.820 voertuigen wereldwijd. Het gaat hier om 12.420 Model S’en en 2.400 Model X’en. Dat laatste model kampte met wat problemen omtrent de leveringen. Tesla’s streven is om 80.000 tot 90.000 voertuigen aan de man te brengen in 2016. Met 2.400 stuks per kwartaal ga je dit aantal natuurlijk niet halen, weet ook Musk.

Volgens hem waren problemen met de leveringen van onderdelen het probleem. Bovendien had Tesla niet genoeg capaciteit om deze onderdelen in eigen huis te assembleren. Deze issues zijn opgelost en de Tesla CEO gelooft dat het streven naar die 80k of 90k realistisch is. In de laatste week van maart rolden er 750 Model X’en van de band. Tesla zegt te leren van eerder gemaakte fouten en wil een herhaling bij de lancering van de Model 3 voorkomen. (via GreenCarCongress)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Die 80k of 90k, is de combinatie van Model S en X. Niet alleen de X.

De Model S had soortgelijke issues in het begin. Dus ik verwacht dat het wel opgelost wordt.

Ik hoop wel dat dit de Model 3 bespaard wordt en wens ze veel succes hierbij.

@BartJ: Dank voor je reactie, heb het er even bijgezet.

@RubenPriest: Om nog een voorbeeld aan te halen voor mijn reactie van zojuist bij een ander artikel.

Hier staat nu zelfs na je ‘verbetering’ nog steeds “Met 2.400 stuks per kwartaal ga je dit aantal natuurlijk niet halen” terwijl dat dus exclusief de Model S is en niets zegt over het jaardoel van Tesla.

Erg jammer van de lelijke grijze Model X prototype foto bij dit artikel. Er zal online toch beter fotomateriaal te vinden zijn van de productie versie?
Bij dit artikel prima afbeeldingen:

http://www.thedrive.com/new-cars/2875/why-the-tesla-model-x-will-make-you-want-an-american-suv

Jammer dat de personalisatie-mogelijkheden bij de S en de X zo beperkt zijn. Zulke wagens zijn enorm populair met als gevolg dat je zelden een uitvoering ziet die je nog niet eerder had gezien. Graag wat meer kleuren/velgen/materialen, etc… Past wel bij premium-wagens. Trouwens het uiterlijke verschil tussen een Mercedes S350 en een S65 amg zijn gigantisch, je ziet direct een verschil. Verschil tussen de S 70D en de P95D: een koolstofvezel spoilertje die je als optie moet erbij nemen. Jammer dat de sportieve versies niet visueel spectaculair zijn in vergelijking met de basis-versies.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.