Kia e-Niro's met autotransporter
Is dit de meest interessante elektrische auto die momenteel op de markt is?

Daarop is uiteraard geen eenduidig antwoord te geven. Maar er zijn redenen genoeg om te kiezen voor en Kia e-Niro, de auto is relatief betaalbaar en heeft dankzij een accupakket van 64 kWh een aangenaam hoog rijbereik. Het rijbereik moest enigszins naar beneden worden bijgesteld, maar komt nog altijd uit op 455 kilometer volgens de WLTP-norm. In alledaagse omstandigheden is het dus prima mogelijk om een kilometer of driehonderd te rijden voordat bijladen nodig is. Leaserijders profiteren van een lage bijtelling. De CO2-uitstoot van het Nederlandse wagenpark neemt weer wat af door te kiezen voor een ev, en een tijd zonder benzine en diesel komt dichterbij. Wat wil een mens nog meer?

Misschien een auto die gewoon leverbaar is. De eerste Kia e-Niro’s worden nu op kenteken gezet, voor velen duurt het wachten echter lang. Het kan zelfs tot een jaar duren voordat de auto eindelijk in ontvangst kan worden genomen. Het is een algemeen probleem van de elektrische auto. Inmiddels het aanbod vrij ruim, maar is de keuze eenmaal op een bepaalde auto gevallen dan moet er niet zelden geduld worden betracht. Of toch worden uitgezien naar een alternatief.

Voor autofabrikanten is het zaak om de productie op peil te krijgen, te zorgen voor een ruime aanvoer van accupakketten en niet weifelachtig eerst in te zetten op plugin-hybrides. Dergelijke aandrijflijnen hebben zeker in West-Europa, waar de laadinfrastructuur aardig dicht is, maar nauwelijks toekomst.

Foto: Kia e-Niro’s met autotransporter


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.