e.Go Life van achteren
De stadsrakker vindt zijn weg naar de eerste klanten.

De e.Go Life is haast een reminiscentie van de VW Lupo, maar dan met een elektrische aandrijflijn. Volgens de autofabrikant ligt er veel in het verschiet, e.Go wil elektrische auto’s gaan leveren in behoorlijke aantallen, van verschillende formaten, waarvan een deel ook zelfrijdend moet zijn. De Life is e.Go’s eerste. Na een laatste reeks van goedkeuringstests, gaat de levering deze maand van start.

Ondanks meer dan 3.000 voorbestellingen gaat het om kleine aantallen. Een tweespalt noopt tot deze keuze. De toeleverancier van de elektronische stabiliteitscontrole is pas vanaf de herfst in staat om te leveren, maar e.Go wil een deel van de wachtenden ter wille zijn. Daarom zal de e.Go Life First Edition aanvankelijk niet van esp worden voorzien, het gaat om een totaal van 1.000 auto’s.

De e.Go Life is in al zijn bescheidenheid vooral geschikt voor gebruik in en om de stad, een regelrechte Stadtflitzer zoals de Duitsers zo mooi plegen te zeggen. Het accupakket heeft een beschikbare capaciteit van 21,5 kW. De elektromotor is in staat om een piekvermogen van 53 kW (72 pk) te leveren. Het rijbereik bedraagt 89 km, volgens de WLTP-norm en met inbegrip van laadverliezen. In de praktijk zou dat allicht kunnen neerkomen op iets meer dan 100. Het leeggewicht is met 1.231 kg aan de forse kant, een verbruik van 19,9 kWh/100 km is ook niet laag te noemen.

Later komen er ook grotere accupakketten, hoewel alles relatief is. Meer dan 23,5 kWh en 145 kilometer zit er voorlopig niet in, in de stad is dat alsnog urenlang “stuurplezier”. De vanafprijs van de e.Go Life is in Duitsland € 15.900.

Vooral de elektrische Smarts bieden concurrentie. Ook de Smart Fortwo en Fourfour Electric Drive zijn er voor de stad, want het accupakket is met een capaciteit van 17,6 kWh ronduit klein. Het voordeel is wel dat de Smarts aardig verfijnd zijn en tot de goedkoopste ev’s behoren, vooral als er wordt overgegaan tot aanschaf van een nieuwe uit de dealervoorraad.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.