Samen met Venturi Automobiles stelt Formule 1 fan, acteur en milieuactivist Leonardo DiCaprio het tiende en laatste team voor het aankomende FIA Formule E Kampioenschap samen.

Met de thuisbasis in Monaco werd het nieuwe Venturi Grand Prix Formula E Team mede opgericht door DiCaprio, Gildo Pallanca Pastor (oprichter van Venturi), Bert Hedaya en Francesco Costa.

In de elektrische race zullen de auto’s een topsnelheid van ruim 225 km/u halen in het centrum van tien wereldsteden, waaronder Peking, Los Angeles en Londen. Tien teams met elk twee coureurs en twee auto’s om halverwege te wisselen nemen het tegen elkaar op in een race die zich speciaal richt op een nieuwe generatie motorsportfans. Tegelijkertijd moet het elektrisch rijden en duurzaamheid promoten. DiCaprio:

De toekomst van onze planeet hangt af van onze kunde om brandstof efficiĆ«nte, groene auto’s te omarmen. Venturi Grand Prix toont een grote vooruitblik in hun beslissing om een milieuvriendelijk raceteam samen te stellen, en ik ben blij dat ik deel uit mag maken van deze inspanning.

Het is nog niet bekend welke auto zal worden ingezet in de Formule E, maar hij zal niet (volledig) uit de stallen van Venturi komen. Pas vanaf het volgende seizoen werpt de fabrikant zich op als bouwer, gebruik makende van de aandrijflijn uit de 3.000 pk sterke elektrische streamliner, de Venturi VBB-3, die eerder dit jaar werd onthuld door Prins Albert II.

Venturi Grand Prix wordt nu aangedragen bij de FIA voor toestemming om als het tiende en laatste team mee te mogen doen aan de uitstootvrije serie. Zij sluiten zich aan bij grote namen van over de hele wereld.

De 2014/2015 FIA Formule E teams:

1. Drayson Racing Formula E Team (UK)
2. China Racing Formula E Team (China)
3. Andretti Autosport Formula E Team (USA)
4. Dragon Racing Formula E Team (USA)
5. e.dams Formula E Team (France)
6. Super Aguri Formula E Team (Japan)
7. Audi Sport ABT Formula E Team (Germany)
8. Mahindra Racing Formula E Team (India)
9. Virgin Racing Formula E Team (UK)
10. Venturi Formula E Team (Monaco)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.