Peugeot Partner EV
Een volledig elektrische Peugeot Partner is in bruikleen gegeven om de ROC leerlingen van de richting Autotechniek in Nijmegen voor te bereiden op de technieken in een volledig elektrische auto.

De elektrische auto vraagt zo zijn specifieke benadering en werkwijzen en het is van groot belang dat de leerlingen hier in de praktijk mee leren om te gaan. Met deze auto wordt hier ook daadwerkelijk de mogelijkheid voor geboden. Autobedrijf en leverancier van gebruikte auto-onderdelen Bart Ebben, die de auto beschikbaar stelt, hoopt dat mede door de inzet van dit soort up-to-date leermiddelen meer jongeren voor het autotechnische vak zullen kiezen.

In de afgelopen jaren zijn er al meerdere samenwerkingsprojecten met het ROC Nijmegen geweest. Van stages voor de studenten tot en met het demonteren van auto’s tegen een vergoeding. Met name dit laatste project werd als erg leerzaam ervaren, omdat de leerlingen de auto’s tot de laatste schroef uit elkaar mochten halen. Dit is binnen het bedrijfsleven normaal gesproken maar bij weinig bedrijven mogelijk.

De auto is een Peugeot Partner Origin Avantage powered by Venturi die volledig elektrisch wordt aangedreven. Onder de motorkap is dus geen ondersteunende benzinemotor te vinden. Vanzelfsprekend is er voor de nodige actieradius een flinke accu nodig, welke zich onder de auto bevindt. Verder is een zeer groot aantal onderdelen gelijk aan de modellen met een benzine- of dieselmotor.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.