Fastned-station Elsgeest
Om meer capaciteit beschikbaar te hebben zodat elektrische auto’s nog sneller kunnen opladen.

Momenteel heeft Fastned 63 snellaadstations in Nederland, maar dat aantal moet rap toenemen. Bovendien zijn er uitbreidingsplannen in het buitenland. Zowel in Duitsland als in het Verenigd Koningkrijk, of meer specifiek Londen, zullen er nieuwe, karakteristieke, gele laadstations verrijzen. Nu is bekend geworden dat Fastned de samenwerking heeft gezocht met Leclanché. Dit bedrijf levert energieopslagsystemen. Die systemen zorgen ervoor dar er meer capaciteit beschikbaar is. Zo kunnen elektrische auto’s met een hoog vermogen worden opgeladen, zonder dat dit leidt tot ongewenste spanningspieken op het stroomnet.

Een proefproject start bij twee Fastned-stations. Leclanché levert grootformaat lithium-ion accupakketten aan. Anil Srivastava, de CEO van Leclanché zegt desgevraagd verheugd te zijn over de samenwerking. Fastned wordt één van de meest vooruitstrevende aanbieders van snelladers ter wereld genoemd. Leclanché is actief als aanbieder van energieopslagsystemen. Het bedrijf levert zowel batterijen voor thuis- en kantoorlocaties, als batterijen voor vervoersmiddelen als bussen en schepen.

Het koppelen van snelladers aan energieopslagsystemen wordt ook gedaan door Tesla in Utrecht en bij het snellaadstation Haarrijn langs de A2, eveneens in Utrecht. Ook Renault kondigde onlangs een vergelijkbare oplossing aan. Het is de enige manier om auto’s écht snel te kunnen opladen, gezien het geleidelijk toenemende vermogen waarmee snelladen mogelijk is.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.