De welbekende Leasemaatschappij betreedt de energiemarkt, samen met PowerD.

Tegelijk geld besparen en gebruik maken van groene stroom. Dat is de gedachte achter Leaseplan Energy. Een dienst die vooralsnog is voorbehouden aan de leaserijders met een eigen Allego-laadpunt voor de deur. Niettemin hoopt de leasemaatschappij nog voor 2020 op 3.000 deelnemers.

Er wordt gebruik gemaakt van een eenvoudig principe. Vraag en aanbod op de energiemarkt. Wanneer de zon rijkelijk schijnt, of als het hard waait, is er een overschot en zakken de prijzen. Juist op dat moment worden aangesloten laadpunten actiever dan ze waren. Qua besparing is het overigens niet wereldschokkend. Leaseplan rekent een besparing voor van enige tientallen euro’s. Slechts voor veelrijders die toch uitsluitend thuis opladen ligt de besparing op 100 euro of meer. Niettemin valt het principe te huldigen. Hoe het exact werkt, of bijvoorbeeld in alle gevallen wordt opgeladen tot een bepaald accupercentage, wordt verder niet toegelicht.

Voor het slim laden-platform is de samenwerking gezocht met PowerD, een organisatie die juist daarin gespecialiseerd is. Op termijn mogen ook v2x-toepassingen worden verwacht, waarbij auto’s energie gaan terugleveren aan het net.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.