BMW M5 en Peugeot RCZ
Nu zowel voor zakelijke als particuliere gebruikers. Dat alles gaat ten koste van een parkeergarage voor de laatste groep.

Het deelautoproject gaat volgend jaar van start in Zwolle en wel bij de vroegere bejaarden- en studentenflat Nieuwe Haven en de plaatselijke vestiging van de Rabobank. De flat wordt nu in het nieuw gestoken en de genoemde groepen zijn er niet meer te vinden. Er komen 64 woningen, met 25 sociale huurappartementen.

De toekomstige bewoners hebben de beschikking over deelauto’s. Dat zullen er zeven zijn; waarschijnlijk twee BMW’s op de parkeerplaats van de bank en vijf Peugeots bij de appartementbewoners voor de deur. Verschil moet er zijn. Niettemin zijn de auto’s door iedereen te gebruiken. Er komt een app met een beschermd account waarmee auto’s zijn te reserveren. Een abonnement is er niet, in plaats daarvan wordt er betaald voor gebruik.

Volgens commercieel directeur Niels van Hogen van Athlon is het een enorm leerproject. Hoe de auto’s gebruikt zullen worden valt maar nauwelijks in te schatten. Er wordt ingezet op een totale gebruikersgroep van 200 personen.

Eerder kwam Athlon met Car2Use een deelautoproject op het Science Park in Amsterdam, dat uitsluitend bedoeld is voor zakelijke gebruikers. Gekende firma’s die voorzien in deelauto’s voor particulieren zijn Witkar en Greenwheels. (Via: nieuwspagina Athlon)

Foto: BMW vs Peugeot door @thomcarspotter op Autojunk


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.