Raakt dit in binnenkort in zwang of blijft het een ver van mijn bed show?

Over waterstof is erg veel te zeggen. De productie is nogal intensief en naar keuze duurzaam door inzet van hernieuwbare energie. Bovendien is waterstof een energiedrager, te gebruiken voor de opslag van energie die door hernieuwbare bronnen wordt geproduceerd. Als het over vervoer gaat, dan lijkt waterstof vooral toekomt te hebben in het zware transport. Bussen en vrachtwagens zijn weliswaar te elektrificeren, maar het is wachten op een brede doorbraak van nieuwe accutechniek. Tot die tijd zijn accu’s buitenproportioneel zwaar als een rijbereik van honderden kilometers noodzakelijk is.

Een opvallende ontwikkeling is de waterstofopslag van de Australische startup Lavo Hydrogen. Het gaat om een eenheid die wordt gecombineerd met zonnepanelen en een watertoevoer. Er wordt waterstof geproduceerd en opgeslagen, maar er is ook een batterij aanwezig met een opslagcapaciteit van 40 kilowattuur. Het gaat dan ook om een waterstof-hybride-oplossing.

De fabrikant ziet zijn oplossing toegepast worden in kleine gemeenschappen die off the grid willen zijn. De prijs van het technisch wat complexe apparaat bedraagt € 20.860 (of 34.750 Australische dollar). (Via: bloomberg.com)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.