Land Rover heeft duurzaamheid tot een van de speerpunten gemaakt van de bedrijfsvoering, aldus het merk dat niet bepaald bekend staat om haar zuinige modellen. Dit beleid omvat naast duurzame productie ook de ontwikkeling van schonere en efficiëntere modellen, maar ook CO2-compensatie van autogebruik en duurzame dealerbedrijven.

Bij de hercertificering voor dit jaar paste keuringsinstantie ARN zwaardere eisen toe dan vorig jaar, toen de Land Rover dealers voor de eerste keer het certificaat ‘Erkend Duurzaam’ mochten ontvangen. Dat komt omdat de BOVAG het behalen van het certificaat ziet als een ‘startpunt van een ontwikkelingstraject naar een duurzamere toekomst en branche’.

Tijdens de Erkend Duurzaamheid Scan stonden drie aspecten voorop, ‘People, Profit en Planet’ en werd gekeken naar zes thema’s: bedrijfsvoering, communicatie, inkoop, personeel, financiën en verkoop. Daarbij werd onder meer gekeken of bij de Land Rover dealerbedrijven de drie hoofdaspecten wel op een harmonieuze wijze waren gecombineerd.

Wat ook een rol speelt, is dat de Land Rover dealers steeds duurzamere modellen kunnen aanbieden. Zo is de nieuwe Range Rover Evoque echt een maatstaf in het SUV-segment, met onder meer een CO2-emissie vanaf 129 g/km. Hierbij heeft onder meer het nieuwe concept van Life Cycle Assessment (LCA) een belangrijke rol gespeeld. Hierdoor stoot een Range Rover Evoque over zijn hele leven zo’n 3.800 ton minder CO2 uit dan een eerder Land Rover model van vergelijkbare afmetingen.

Bienemann: “Dat is belangrijk, want het belang van auto’s met een lagere CO2-emissie en laag verbruik blijft toenemen. Daarom wordt hard gewerkt om ook de andere modellen versneld schoner en zuiniger te maken. Zo blijven merk en dealers in alle opzichten hun duurzaamheid verbeteren.”

De certificaten ‘Erkend Duurzaam’ en ‘Erkend Duurzaam Plus’ zijn onderdeel van de BOVAG Duurzaam Ondernemen Scan en worden getoetst door de ARN. Het certificaat is een jaar geldig.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik dacht dat Land Rover al heel duurzaam was. Die modellen evolueren zo langzaam en hebben een lange levensduur dat de ontwikkeling van deze auto’s behoorlijk duurzaam genoemd mag worden.
Wat betreft verbruik, en onderhoud (voor de oude modellen) tja, dat hoort toch bij het ‘houden van engelse auto’s’?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.