Lambo Terzo Milennio
De auto voor het derde millennium. Gaat ook Lamborghini overstag en kunnen we volelektrische sportwagens verwachten?

Dat zou gezien de plannen van de Volkswagen-groep, waar de edele producent van sportwagens deel van is, niet onlogisch zijn. Voorlopig blijft de Lamborghini Terzo Millennio (derde millennium) een toekomstdroon. Maar wel een imposante. Met een lijnvoering die typisch Lamborghini en tegelijk kenmerkend voor een concept car is. Zoals het hoort is het allemaal nog uitbundiger dan de gemiddelde Lambo voor op de straat toch al is. Woest als een batmobile en verder doodstil.

De auto werd ontwikkeld in samenwerking met het Massachusetts Institute of Technology. Dit is dus een Lamborghini die mede is ontwikkeld door een Amerikaanse universiteit. Er worden radicale innovaties op het vlak van energieopslag en materiaalgebruik beloofd. Hoe dat er precies uitziet blijft evenwel in nevelen gehuld. Duidelijk is dat de auto een lichtgewicht koetswerk heeft en dat ieder wiel wordt aangedreven door een eigen elektromotor. Niet iets dat heel erg uitzonderlijk is.

Geen woord verder over het totale vermogen, accupakketten of andere technische details. Wel moet de rijervaring even meeslepend zijn als iedere andere Lamborghini. Hoewel we nog niet alles weten, lijkt het er toch sterk op dat dit na Porsche het tweede grote sportwagenmerk is dat werk gaat maken van elektrisch rijden. Meer info en foto’s van de Terzo Millennio op autoblog.nl.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.