Trigeneration Plant
Terwijl merken als Ferrari, Porsche, McLaren en Koenigsegg hun supercars uitrusten met hybride-techniek, houdt Lamborghini vast aan conventionele aandrijflijnen. Dat wil echter niet zeggen dat ze niets doen om de uitstoot te drukken. Alleen gaat het hier niet om uitstoot van de auto’s, maar van de productie.

Het Italiaanse sportwagenmerk heeft deze week namelijk een eigen energiecentrale geopend, die zowel elektriciteit, warmte als koeling levert aan de faciliteiten op het fabriekscomplex. De benodigde energie haalt de centrale uit gas, dankzij schone verbranding levert de zogenaamde Trigeneration Plant een besparing op van 820 ton CO2 op jaarbasis.

Vanaf 2017 is het de bedoeling dat de centrale enkel en alleen op biogas gaat draaien, wat de CO2-reductie nog eens met 5600 ton verhoogt, aldus Lamborghini. Eerder plaatste de fabrikant al bijna 15.000 vierkante meter aan zonnepanelen en werden er 10.000 eiken geplant om de uitstoot van de fabriek en de auto’s te compenseren. Het doel is om de carbon footprint met zo’n 25 procent te reduceren. Een eerder gepresenteerde concept van een hybride sportwagen lijkt echter niet in productie te gaan, maar plaats te moeten maken voor een SUV.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.