Er is getest met een Porsche Taycan 4S, die met het kleinste accupakket. Leidt de keuze voor Range mode tot spaarzaamheid?

De berichten over de energie-efficiëntie van de Porsche Taycan zijn wisselend. Nu eens wordt gesteld dat het verbruik aan de hoge kant is, dan weer lijkt het allemaal wel mee te vallen. Hoe dan ook heeft de bestuurder van een elektrische auto een grote invloed op het verbruik. Rustig rijden op een niet te hoge snelheid en goed anticiperen doen wonderen. Verder helpt het om de ecomodus in te schakelen.

In de Porsche Taycan dient dan te worden gekozen Range mode. De auto zakt dan wat dieper in de veren – de luchtvering komt goed van pas – voor een verminderde luchtweerstand, de topsnelheid is begrensd op 110 km/u en de airconditioning gaat zuiniger te werk. De elektromotor op de achteras wordt uitgeschakeld, zodat de Taycan een eenmotorige voorwielaandrijver wordt. Om vooral niet te jakkeren en jagen, geheel in strijd met de merkwaarden.

Leidt dit tot een buitengemeen laag verbruik? Dat valt mee. Bjørn Nyland heeft het getest. Wordt een snelheid van 90 km/u aangehouden, dan komt het gemiddelde verbruik uit op 19 kWh/100 km. Bij 60 km/u zakt dat tot 15 kWh/100 km. Een Tesla Model S verbruikt volgens Nyland gemiddeld 15 kWh/100 km bij een snelheid van 90 km/u en is dus een stuk zuiniger. Vermoed wordt dat de luchtweerstand de boosdoener is, hoewel dat niet zomaar gezegd is, want Porsche geeft voor de Taycan een behoorlijk lage Cw-waarde op van 0,22.

Overigens heeft de Porsche Taycan 4S een beschikbare accucapaciteit van 76 kWh. Bij zuinig rijden valt dus ongeveer 400 kilometer af te leggen met een volledig opgeladen accupakket.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.