BMW en de Deense laadpaal aanbieder CleanCharge demonstreerden de mogelijkheid om een EV te laden, onafhankelijk van provider en land.

Met ChargeNow, de publieke laadservice van BMW i, werd er geladen op het Hubject eRoaming platform dat in mei 2013 live is gegaan. De demonstratie laat zien dat er vandaag de dag al een oplossing is voor een Europees netwerk vaan laadinfrastructuren.

De elektrische auto die werd geladen was uiteraard de BMW i3, die eind dit jaar op de markt komt. Nils Dullum, CEO van CleanCharge, steunt de implementatie van provider overstijgend laden in Scandinavië:

Namens EV-gebruikers moeten we alle partners in Europa enthousiasmeren voor gemakkelijk provider- en grensonafhankelijk laden. Als deel van dit initiatief steunt CleanCharge de op eRoaming gebaseerde verbinding tussen laadstations en een vrije ontwikkeling van de markt.

Een gedeelde markt helpt toekomstige gebruikers met één contract hun voertuigen te laden bij alle ondersteunde laadstations in Europa. De enige vereiste is dat hun leverancier is aangesloten bij het Hubject eRoaming systeem, dat vandaag de dag al vele laadstations van verschillende providers met elkaar verbind.

Met het eRoaming systeem kunnen laadsessies eenvoudig worden gestart en beëindigd door middel van een gratis app. De gebruiker hoeft slechts de QR-code te scannen in het intercharge symbool en hun contract ID in te geven.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.