Vanaf vandaag kan de eigenaar van een laadpas van The New Motion ook terecht bij ruim 160 publieke laadpunten verspreid door heel België om zijn wagen op te laden. Hiertoe sloot The New Motion een roaming overeenkomst met Blue Corner, exploitant van het grootste publieke laadnetwerk van België.

Hiermee is weer een belangrijke stap gezet in het uitbouwen van het laadnetwerk van The New Motion. Met 7.500 punten is het netwerk van The New Motion het grootste van Europa. Tot 1 maart 2014 kunnen The New Motion laadpashouders gratis gebruik maken van de oplaadpunten van Blue Corner.

Het Belgische landschap van publieke laadpunten bestond lange tijd uit een bonte verzameling netwerken van verschillende exploitanten in Vlaanderen en Wallonië. Gebruikers van het ene netwerk hadden geen toegang tot het andere netwerk en dienden voor toegang en betaling bij iedere exploitant separaat een laadpas aan te vragen. Nu komt hier verandering in; exploitanten van publieke laadpunten slaan de handen ineen om hun netwerken voor elkaars gebruikers open te stellen. Blue Corner is de eerste EV service provider in België die daartoe haar netwerk heeft open gesteld. Bas van der Pompe van The New Motion:

We zijn heel blij dat we onze laadpashouders nu ook in België toegang kunnen bieden tot een publiek laadnetwerk. Zowel voor onze pashouders in Nederland die regelmatig in België zijn als voor onze Belgische laadpashouders is het fijn dat ze hun wagen op de publieke laadpunten van Blue Corner kunnen opladen. We zijn druk bezig om ook met andere exploitanten een soortgelijke overeenkomst te sluiten. Op die manier kunnen we de EV rijder in België optimaal bedienen en op weg helpen.

Ook voor Peter Buyckx, CEO van Blue Corner, is roaming tussen verschillende netwerken een belangrijke stap naar een volwassen EV markt in België:

We zijn de grootste exploitant van publieke laadinfrastructuur in België en hebben een belangrijke bijdrage te leveren aan het gemak waarmee EV rijders onze punten kunnen gebruiken. Ook onze pashouders in Nederland krijgen door deze overeenkomst toegang tot het netwerk van The New Motion.

Om de toegang tot het Blue Corner netwerk te vieren is het gebruik van de publieke laadpunten van Blue Corner voor alle pashouders van The New Motion gratis tot 1 maart 2014. Daarna geldt een tarief van Euro 1,60 per uur (incl. BTW). De locaties van de oplaadpunten van Blue Corner zijn opgenomen in de lovetoload App van The New Motion, beschikbaar voor iOS en Android smartphones.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.