De Tesla Model S is razend populair in Noorwegen. Zal het koude weer nu roet in het eten gooien?

Met het begin van de winter lopen Noorse Model S-rijders tegen laadproblemen. De meegeleverde laadkabels blijken ongeschikt voor laden bij temperaturen ver onder nul, waardoor één onfortuinlijke bestuurder op kerstavond stil kwam te staan met een lege accu.

De oorzaak van dit probleem ligt volgens Tesla mogelijk bij het verschil in elektriciteitsnet tussen Noorwegen en de Verenigde Staten en hoe de adapter hiermee omgaat. Om deze reden zijn er al land-specifieke updates voor de laadsoftware uitgebracht.

Eenmaal geladen werkt de Model S uitstekend. Tesla heeft de auto onder ijzige omstandigheden getest, waar onder andere Model S-eigenaar Bjorn Nyland de vruchten van plukt. Hij reed de EV 375 kilometer op één acculading in temperaturen rond de -6 graden Celsius voordat hij weer ging laden, ook al had hij nog genoeg stroom voor 40 kilometer extra.

Tesla en bestuurders van een Model S hebben dus weinig te vrezen. Met ervaringen zoals die van Nyland, subsidies en voordelen als gratis parkeren en rijden op de busbaan, zal de Model S zijn populariteit in Noorwegen hoogstwaarschijnlijk behouden.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

En,hoe ver is de man uberhaupt gekomen?

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Kabels zijn van koper en naarmate deze kouder worden gaan ze zelfs nog beter geleiden.
Anders zouden zij daar lang in het donker en in de kou zitten.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.