Allego snellader bij de Van der Valk in Eindhoven, op de achtergrond de Tesla Superchargers
Is het laadplein van de toekomst in Eindhoven te vinden? Het zou zomaar kunnen.

Het aanbod aan laadpunten bij Van der Valk Eindhoven, want dat is de locatie van het laadplein, is in ieder geval aangenaam ruim. Voor elektrische auto’s en plugin hybrides in alle denkbare verschijningsvormen. De ligging aan de zuidzijde van Eindhoven, direct langs de A2, is strategisch te noemen. Leverancier van laadpunten Allego heeft hier in totaal 50 laadpunten geplaatst. Waarmee slim, regulier of snel valt te laden. Er staan 24 Tesla Superchargers. Ook zijn er twee standaard snelladers geplaatst, met de gebruikelijke CCS, Chademo en type 2-aansluitingen, waarmee met 50 kW valt te laden. Vier super-snelladers maken het mogelijk om met 350 kW op te laden. Dat is een primeur voor Nederland, deze laders maken deel uit van het Europese Mega-E high power netwerk.

Verder zijn er 16 laadpunten die maximaal 22 kW leveren. De beschikbare energie wordt slim verdeeld tussen de auto’s die aan het laden zijn. Ook zijn er nog eens vier reguliere laders beschikbaar die maximaal 11 kW leveren.

Zowel passanten, hotelgasten als bezoekers van het congrescentrum vinden hier een geschikte lader. Als het moet, dan hoeft er hier niet veel langer dan een kwartier te worden gestopt om weer een kleine tweehonderd te kunnen rijden. Als het kan, dan wordt er geladen met een reguliere lader en zit ook iedere volledig elektrische auto met een groot accupakket na een nacht rust sowieso vol. Ideaal dus.

Allego is een gekend leverancier van laadpleinen, ook in plaatsen als Arnhem en Mechelen zijn dergelijke pleinen te vinden.

Foto: Allego snellader bij de Van der Valk in Eindhoven, op de achtergrond de Tesla Superchargers


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.